Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Ammattina harrastus

En olisi ikinä uskonut, että sanon ääneen: Jääkiekko alkaa olla lasten leikkiä, vuoden vanhemman tanssiharrastukseen verrattuna.!!! Tänään onneksi helpottaa, puolentoista kuukauden rääkki loppui, joka päivä klo16.30-21, viikonloput klo 9-21 tai 9-18. Yhdet kisat välissä ja taisiko olla kokonaista kaksi vapaapäivää koko  aikana. Nyt kohti MM-kisoja Varsovaan.

Olen aina sanonut, että perhe ensin, (siis vanhemmat) sitten vasta lasten harrastukset. Jouduin huomaamaan, että nyt ei mentykään ihan perheen ehdoilla. Joko olet mukana tai ulkona. Ei vaihtoehtoja. Jääkiekkoilija on voinut aina osallistua perheen kissanristiäisiin, oli treenit tai pelit, ilmoitit vain osallistujiin.

Kauhistelin kokoajan lisääntyvää treenimäärää tanssissa ja paasasin lapselle, ettei voi olla totta! Missä välissä levätään, tehdään läksyjä??? Onneksi puhuin ystäväni Mian kanssa (saman ikäisen jääkiekkoilijan äidin) ja hän sanoi maagiset sanat: tätä tämä on, ei voi muuta kuin yrittää tsempata lasta jaksamaan! Niinpä!

Vaihdoin ajatussuuntaa paasaamisesta positiiviseksi. Esikoinen lähti aamulla kouluun koulu- ja treenirepun, esiintymisasujen ja valtavan eväscoolerin kanssa, yritin tsempata ja valaa uskoa, että kyllä hän tämän jaksaa. Opettajille laitoin viestiä tilapäisestä notkahduksesta, nyt kisat olivat väliaikaisesti etusijalla. Ei ollut enää aikaa lukea kokeisiin… Eikä mihinkään muuhunkaan. Mutta tätä hän itse halusi ja on lajissaan hyvä.

Vaikka manaankin jatkuvaa taksina oloa, teineillä on tervehenkiset harrastukset. TODELLAKIN mielelläni kuskaan harrastuksiin, kun miettii mitä itse teki 14v. Ei ihan lasten leikkejä, mutta se onkin jo toinen tarina…