Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Eri vuosituhannelta

Jos ei ole helppoa teini-ikäisellä tunnemyrskyjen kourissa, ei ole kyllä äidilläkään! Eilen kuuntelin lievää narinaa, kun ei päästä mihinkään. Ainaista pikku-siskon vahtimista. Täytyy kyllä myöntää, että olen ollut luvattoman paljon töissä lasten loma-aikana. Yrittäjän on kuitenkin tehtävä töitä, silloin kun niitä on. Autokorjaamon kiirein aika sattuu yleensä lasten loma-aikaan, silloin on suurimmalla osalla asiakkaista lomaa ja aikaa hoidella asioita.

Ilmoitin kyllä, että ottakaa pyörä alle ja menkää poukamaan tai rannalle uimaan. Liian myöhään tajusin, että ehkä on sittenkin kaivattu… Siitä viisastuneena ehdotin tänään, että käyn aamulla pikaisesti kaupassa ja käydään sitten vaikka uimassa. Lähden sen jälkeen töihin.

Omasta mielestäni kuulin, että joo. Mutta takaisin tullessani ja kehottaessani porukan autoon, yksi oli jo häipynyt kavereiden kanssa. Toinen oli lievästi kiukkuinen, joudunko taas yksin vahtimaan ”tota”. Mä en ainakaan lähde uimarannalle…

Onnistuneena äitinä sanoin, että hei, olen nyt pois töistä pari tuntia töistä. JOTEN autoon, vaikka hampaat irvessä… oli taas erittäin onnistunut lause kiukkuiselle murkulle, vähän niin kuin heittäisi bensaa liekkeihin.

Rannalle selvittiin muutamin sanakääntein, mistä voin taas olla ”ylpeä” ja lopulta istuin mykän teinin kanssa rannalla pienimmäisen polskiessa onnellisena järvessä. Teinillä linja piti, joten ei uimaan. Jotenkin sain itsestäni kaivettua aikuisen esiin ja muutaman lauseen jälkeen löytyi paha olo. Ei kavereita, kaikki on jossain… Ja toisella kaverit kotinurkilla. Ei kiva!

Täytyy myöntää, että kurja tilanne siinä iässä. Teinillä on kuitenkin kavereita pilvin pimein ja ehdotin, että laittaisi viestejä ja menisi jonnekin. Hiukan tuli puskista, että hei äiti, kello on jo melkein 12, en voi enää sopia tapaamisia. kaikilla on jo jotain. Siis niinku mitä ihmettä! Mihin katosi aika, että sotkettiin pyörällä katsomaan, onko joku kotona?!?! Mä oon niin eri vuosituhannelta!!!