Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Miten meni noin niinkuin omasta mielestä…

Olen kuukauden verran ajellut tila-autolla ”Helmellä”, jenkki-automaatti, tiedättehän: suunniteltu Amerikkalaiselle koti-äidille… Istutaan nojatuolissa, kivat käsinojat, moottori hyrrää ja puskee eteenpäin ilman turhia jarruttamisia! Ongelma on tietty tutka alamäessä, kun moottori ei jarruta ja että todellakin saa olla joka toinen päivä tankilla! Meikäläisen lyhkäisillä kaupunki-ajoilla…

Hikeä aiheuttaa, kun bensakorkkii irtoaa vain avaimella ja tietyllä tekniikalla, ähise siinä tankilla ja muutaman kerran olen tarvinnut sankaria apuun. Parkkeeraaminen sujuu, vaikkei perää näekään ja tottunut peruutustutkaan! Tänään Helmi sanoi sopimuksen irti ja pudotteli öljyt kenturalle. Kiva!

Lennossa vaihdoin korjaamon pieneen punaiseen ”Vompattiin”, joka on kuin tykki… MUTTA  tajusin lähtiessäni, että tämähän oli manuaali! KÄÄK! Kuka hitto tähän oli tankannut kenguru-bensaa? Pääsin tosiaan puoli metriä peruuttamalla ja sammui! Ei vitsit, kauhea reittisuunnittelu, ettei vaan joudu mäkeen pysähtymään.

Motarilla meni hyvin, mutta ihmettelin taas valoissa mitä ihmettä tää hyppii… ai niin! Piti muistaa käyttää vasenta jalkaa, uuuh! Kaupungissa olinkin sitten vasen jalka kokoajan kytkimellä -melkein. Ja jos nimeltä mainitsematon perheenjäsen lukee tämän, niin ei se oikeastaan ollut ollenkaan, käväs vaan kytkimellä…

Sitten olin menossa liikenneympyrään, puhelin soi!!!! Paniikki, kädet käy vaihdekepillä, ei siis käsiä muuhun kuin ajamiseen, tajuan että olen menossa ympyrään sisään, vauhtia 20 ja vaihde kolmosella… Apua, jos tää pysähtyy tähän jään kyllä alle! Survasin -TAAS kytkimen pohjaan ja toivoin että meni ykkönen silmään eikä peruutusvaihde. Pääsin kuin pääsinkin pois ympyrästä ehjin nahoin.

Keskimmäinen oli kyydissä ja ihmetteli hiukan meikäläisen puhinaa, yleensä ajan sujuvasti AUTOMAATILLA! Sitä paitsi pienessä autossa repsikka on melkein sylissä, mihin laitan loput kaksi lasta? Jääkiekkokassin? Omat kassit? Ja mikä tärkeintä; egoni!