Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Rautakaupan bodyguard

Löysin yhdestä rautakaupan lehdestä sopivan ison ja sopivan pienen hintaisen hyllyn. Mieheni oli katsellut samaista kuvastoa, kun esittelin töissä löytöäni. Pitäisikö kipaista hakemaan, kyselin pojilta. Jees, nyökkäyksiä ja toi on ok. Edellinen tuomani hylly oli liian pieni ja hutera varaosiin, kuulen siitä usein…Kyselin, kuka lähtisi kantoavuksi, samassa porukka katosi kahvihuoneesta! Jaa, tää on taas tätä, eikö siis kukaan? Liian kiire kaikilla. Kysyin miestäni ja hän ilmoitti pontevasti; kyllä sä pärjäät.

Minulla on pitkät omat kynnet, jotka on tosi kovaa laatua. Lakkaan ne vielä kynnenkovettajalla. Sitten kun ne menee poikki, napsahtavat puolestavälistä kynttä ja tekee kipeää… Nyt on kolme kynttä mennyt lähiaikoina ja pakko pitää laastaria joka sormessa. Enkä pysty tekemään mitään, kun on tottunut tekemään kynsillä eikä sormenpäillä. Ja kun tökkäät poikki menneen kynnenpään johonkin, ai että tekee makiaa!

Meidän pojat ei taida oikein ymmärtää kyseistä tuskaa, joten lähdin siis yksin hakemaan hyllyä. Toivoin parasta, että jaksan tai ylipäätänsä saan sen mahtumaan autooni. Kurvatessani sisään kärryni kanssa näin pari myyjää liikkeessä ja heti kysäisin, että voisitteko auttaa? Onkohan tämä hylly kauhean painava ja näytin kuvaa. Pojat lähtivät opastamaan minut (tiesin kyllä  missä ne olivat, kun olin pari viikkoa sitten hakenut sieltä sen pienen hyllyn), näyttivät mitä käytävää pääsen isolla kärrylläni, kun pari käytävää oli tukossa. Nostivat hyllyn kärryyn. YES!

Yritin näyttää vieläkin siltä, että olen tosiaan ensimmäistä kertaa rautakaupassa. Ilmeisesti se toimi: pojat kyselivät vielä millä autolla olen ja missä se on. Vaikka vakuuttelin (kerran), että kyllä varmaankin pärjään, pojat ilmoittivat, että tulevat nostamaan sen vielä autoon. Kassajonossa minulla olikin sitten ”henkivartijat” molemmilla puolilla takana, eikä ihan pöllömmän näköisiä… Hylly mahtui juuri ja juuri autooni, pojat olisivat vieneet kärrynikin vielä pois, mutta huomasivat siinä olevan rahan. Tästä palvelusta olisin kyllä voinut sen kärryssä olevan eurosen lahjoittaa!

Kiittelin vuolaasti ja palatessani töihin hyllyn kanssa  sain nostoapua. En kuitannut mitään, koska yksi asentaja samassa kysyi, onko sinulla uusi pusero… OOO, kiva! Kyllä ne jotain huomaa…